Βιώνουμε μέρες κακές. Γεγονότα πρωτόγνωρα ως προς την ένταση και τη συχνότητα εξελίσσονται σε όλη την ανθρωπότητα. Πόλεμοι, αρρώστιες, πείνα, σεισμοί, προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά. Πολλά ερωτήματα και απορίες γεννιούνται στις καρδιές μας. Δεν ξέρουμε πού να στραφούμε, η εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπό μας έχει κλονιστεί, αισθανόμαστε μόνοι και αβοήθητοι. Συναισθήματα απογοήτευσης, θλίψης, στενοχώριας και φόβου μας διακατέχουν, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η ψυχική και σωματική μας υγεία. Μπροστά σ΄ αυτές τις συγκυρίες ο άνθρωπος λυγίζει όπως το στάχυ στον άνεμο και χάνει κάθε ελπίδα.

Κι όμως υπάρχει ελπίδα, αρκεί να υψώσεις τα μάτια σου στον ουρανό και θα νιώσεις οτι κάποιος ενδιαφέρεται για σένα, κάποιος που θυσίασε τον Υιό Του επειδή σε αγαπάει. Ο Απ. Ιωάννης γράφει στο ευαγγέλιo : οτι τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμον ώστε έδωκε τον Υιόν Αυτού, τον μονογενή, δια να μην απολεσθεί πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχει ζωήν αιώνιον (κεφ. γ-εδ.16). Εάν εσύ Τον επικαλεστείς, Αυτός θα έλθει και θα πλημμυρίσει τη σκοτεινή καρδιά σου με άπλετο φως, γιατί ο ίδιος είναι φως : εγώ είμαι το φως του κόσμου, όστις ακολουθεί εμέ δεν θέλει περιπατήσει εις το σκότος, αλλά θέλει έχει το φως της ζωής (Ιωαν. η- 12). Δεν θα φοβάσαι πλέον, Αυτός θα δίνει τις μάχες στη ζωής σου, θα είναι η δύναμή σου και υπερασπιστής σου (Γεν.  ιε –  1). Αλλά πάνω από όλα θα εδραιώνεται μέσα σου η ελπίδα της αιωνίου ζωής που μας υποσχέθηκε ο αληθινός Θεός (Τίτος α – 2).

Θα πρέπει όμως να πιστέψεις και να εμπιστευτείς το Θεό. Ο Απ. Παύλος μας λέει οτι : χωρίς πίστη είναι αδύνατον κάποιος να τον ευαρεστήσει, επειδή ο Θεός είναι και γίνεται μισθαποδότης σ΄αυτούς που τον εκζητούν (Εβρ. ια – 6). 

Οι άνθρωποι σήμερα ελησμόνησαν τον ζωντανό Θεό (Ψαλμ. ρς – 21), λατρεύουν και θεοποιούν τον εαυτό τους έχοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι παντοδύναμοι και παντογνώστες. Ο ψαλμωδός λέει : ανάθες εις τον Κύριον  την οδό σου και έλπιζε επ΄αυτόν και αυτός θέλει ενεργήσει (Ψαλμ. λζ – 5). Επίσης ο προφήτης Ιερεμίας γράφει ότι : ευλογημένος ο άνθρωπος ο ελπίζων επί Κύριον και του οποίου ο Κύριος είναι η ελπίς (κεφ. ιζ – 7). Επομένως εάν ψάχνεις ένα πραγματικό στήριγμα στη ζωή σου, δεν θα το βρεις μεταξύ των ανθρώπων. Η ελπίδα της σωτηρίας σου είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, όστις παρεδόθη δια τας αμαρτίας ημών και ανέστη για τη δικαίωση ημών (Ρωμ. δ – 25). Γι΄αυτό το λόγο ο απ. Λουκάς τονίζει ότι : και δεν υπάρχει δι΄ουδενός άλλου η σωτηρία, διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, δια του οποίου πρέπει να σωθώμεν (Πραξ. δ- 12).    

Σε κάθε δύσκολη στιγμή Εκείνος θα είναι δίπλα σου, να σε στηρίζει, να σε ενδυναμώνει, θα γεμίζει το μεγάλο κενό που έχεις μέσα σου με αγάπη, χαρά, ειρήνη, θα περπατάς στο φως με πίστη και ελπίδα  σε μια νέα ζωή, χωρίς να σε αγγίζουν τα προβλήματα του κόσμου. Ο Χριστός θα οδηγεί το καράβι της ζωής σου, με προορισμό ένα λιμάνι, όπου επικρατεί πάντα νηνεμία και τα κύματα δεν το αγγίζουν, η θάλασσα είναι γαλήνια και θα είσαι απόλυτα βέβαιος ότι Εκείνος θα είναι πάντα μαζί σου μέχρι το τέλος.

Πρόσφατα media

CD "Ύμνοι Λάρισας"

Πρόσφατα στο photo gallery

selidodiktes 100 20140504
selidodiktes 035 20140504
selidodiktes 016 20140504
 • Ράδιο Οιχαλία
  Το χριστιανικό ραδιόφωνο της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας στην υπηρεσία του ευαγγελίου. 106,2 FM
 • Χριστιανισμός
  Ο ραδιοφωνικός σταθμός που έχει σαν στόχο να βοηθήσει στην αποστολή της εκκλησίας Ευαγγελισμός, Λατρεία, Διδασκαλία, Συμπόνια κσι Βοήθεια αδελφών
 • WordofGod
  Το Χριστιανικό Κανάλι.
 • Παιδική Γωνιά
  Μια όμορφη γωνιά για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο! Με ιστορίες από την Αγία Γραφή, κουίζ, ζωγραφική και πολλά άλλα.
 • Χαρούμενη συνάντηση
  Η Χριστιανική παιδική εκπομπή! Μια ώρα ευλογίας για μικρούς και μεγάλους!
 • FACP TUBE
  Πλούσιο αρχείο Κυρηγμάτων, ομολογίες, Video Clips και Ύμνους.
 • EAEP TUBE
  24ωρη ροή τηλεοπτικού προγράμματος, καθώς και ζωντανές μεταδόσεις κηρυγμάτων.
 • Υμνολόγιο
  Υμνολόγια που χρησιμοποιούνται από όλες τις τοπικές εκκλησίες και συναθροίσεις
Λόγια Ζωής
Radio Player

Play Radio in Popup Window

Σύνδεση