Μήπως κουραστήκαμε αναμένοντας Εκείνον;

Μήπως ατονήσαμε προσκαρτερώντας Αυτόν;

Μήπως νυστάξαμε επειδή βραδύνει ο ερχομός Του;

Ο Ιωάννης μας αποκαλύπτει-στην Αποκάλυψη-αυτά που του φανερώνει ο Χριστός για τις έσχατες ημέρες,για την κατάσταση που θα επικρατεί στην εκκλησία Του και για τα γεγονότα που θα εξελίσσονται στην ανθρωπότητα.

Μας φανερώνει λοιπόν ότι ο Χριστός έρχεται και μάλιστα ταχέως.Μας συστήνει δε να κρατήσουμε αυτό που έχουμε καθώς επίσης να γίνουμε άγρυπνοι (Αποκ.γ/2,11) για να μπορέσουμε να νικήσουμε και να στεφανωθούμε.

Είναι δυνατός ο Χριστός να ανανεώσει τις δυνάμεις μας ώστε να κρατήσουμε αυτό που λάβαμε και να νικήσουμε τον νυσταγμό προσμένοντες τις υποσχέσεις Του.

Δεν καθυστερεί ούτε αδυνατεί  ο Χριστός να εκπληρώσει την υπόσχεσή Του-όπως οι εμπαίκτες τις έσχατες ημέρες θα υποστηρίζουν (Πετρ.Β γ/3)-αλλά μακροθυμεί επειδή αγαπά τους ανθρώπους, τους περιμένει να αναγνωρίσουν την αμαρτωλότητά τους και να καταφύγουν σ Αυτόν (Πετρ.Β γ/8,9).

Ο Λόγος του Θεού είναι αληθινός και εκπληρώνεται ενώ ο λόγος των ανθρώπων είναι ψευδής και ανεκπλήρωτος.

Στον προφήτη Αββακούμ ο Κύριος του λέγει "γράψε την όραση που σου έδειξα, έτσι, ώστε να μπορεί ο λαός μου να την διαβάζει και μάθετε πως αν και αργοπορεί να εκπληρωθεί,στο τέλος θα λάβει χώρα και θα βεβαιωθείτε οτι οι Λόγοι μου είναι πιστοί και αληθινοί (Αββ.β/3,4)".

Πρόσμεινον αυτήν........

 Αυτό καλέστηκε από τον Θεό ο Αββακούμ να κάνει.Αυτό καλούμαστε και εμείς σήμερα όσο βλέπουμε να πλησιάζει η ημέρα του ερχομού του Χριστού-τα γεγονότα γύρω μας αυτό προμηνύουν-να περιμένουμε την έλευση του Κυρίου μας.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο Χριστός επάνω στον σταυρό του Γολγοθά πέθανε για να πληρωθεί το δικό μας χρέος που είχαμε απέναντι στον Άγιο Θεό,εξ αιτίας των παραβάσεων μας και των αμαρτιών μας (Ρωμ.δ/25).Όμως ο Θεός Τον ανέστησε από τους νεκρούς και ανελήφθη στους ουρανούς από τους οποίους και θα επανέλθει (Πραξ.γ/13-21).

Μακάριοι θα είμαστε αν Τον προσμένουμε όπως εκείνοι οι δούλοι που προσμένουν τον κύριό τους να επιστρέψει από τους γάμους και μένουν άγρυπνοι στις θέσεις τους (Λουκ.ιγ/36,37)ετοιμοι να ανταποκριθούν στη φωνή του κυρίου τους.

Μερίδιο αιώνιας ευλογίας και χαράς θα απολαύσουμε γενόμενοι μέτοχοι στους γάμους του Χριστού με την εκκλησία Του (Ματθ.κε/1-10).

Ο Χριστός έρχεται να παραλάβει την εκκλησία Του,να εκπληρώσει τον Λόγο Του,να γίνει η αρπαγή (Θεσσ.Α δ/15-17).

Ας είμαστε άγρυπνοι (Θεσσ.Α ε/4-8) έτοιμοι όπως αρμόζει στους υιούς του φωτός."Αι έτοιμοι εισήλθον μετ αυτού εις τους γάμους,και εκλείσθη η θύρα".

 Πρόσμεινον την εκπλήρωση του Λόγου Του.Είναι αληθινός!

edafia 021 20140504
edafia 053 20140504
edafia 311 20140504
edafia 152 20140504
edafia 173 20140504
selidodiktes 132 20160920
selidodiktes 130 20160920
selidodiktes 131 20160920
 • Ράδιο Οιχαλία
  Το χριστιανικό ραδιόφωνο της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας στην υπηρεσία του ευαγγελίου. 106,2 FM
 • Χριστιανισμός
  Ο ραδιοφωνικός σταθμός που έχει σαν στόχο να βοηθήσει στην αποστολή της εκκλησίας Ευαγγελισμός, Λατρεία, Διδασκαλία, Συμπόνια κσι Βοήθεια αδελφών
 • WordofGod
  Το Χριστιανικό Κανάλι.
 • Παιδική Γωνιά
  Μια όμορφη γωνιά για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο! Με ιστορίες από την Αγία Γραφή, κουίζ, ζωγραφική και πολλά άλλα.
 • Χαρούμενη συνάντηση
  Η Χριστιανική παιδική εκπομπή! Μια ώρα ευλογίας για μικρούς και μεγάλους!
 • FACP TUBE
  Πλούσιο αρχείο Κυρηγμάτων, ομολογίες, Video Clips και Ύμνους.
 • EAEP TUBE
  24ωρη ροή τηλεοπτικού προγράμματος, καθώς και ζωντανές μεταδόσεις κηρυγμάτων.
 • Υμνολόγιο
  Υμνολόγια που χρησιμοποιούνται από όλες τις τοπικές εκκλησίες και συναθροίσεις
Λόγια Ζωής
Radio Player
Σύνδεση